Skip to main content

Кошница

Close Cart

Статистически институти в САЩ информираха, че около 80% от родителите на около 30-годишна възраст предпочитат да изразходват средства за качествени бебешки продукти, което води до нарастване в потребителските разходи за продукти за грижа за бебето и търсене на качествени продукти за грижа за бебето. Съвременните родители са много усведомени и съответно загрижени за чувствителната кожа на бебето, особено зоната на пелените. Ето защо, за да се избегнат обриви и кожни проблеми, те предпочитат да използват влажни бебешки кърпички поради свързаните с това предимства, като подобрени абсорбиращи тъкани, които помагат за почистване и намаляване на бактериите по бебешката кожа и намален риск от инфекция и дразнене на кожата.

Тъй като съвременните родители на малки деца се информирани на тема органични, устойчиви и естествени кърпички, производителите са принудени да разработват продукти, отговарящи на нуждите им. В допълнение, някои от производителите разглеждат предпочитанията на потребителите като възможност и вече са започнали да разработват иновативни биоразградими, екологични и устойчиви продукти, повлияни в допълнение и от правителствените разпоредби. USDA определя продуктите на биологична основа като тези, чиито основни съставки са получени от възобновяеми растителни, животински, морски или горски материали.

Dr.Isla е първият български бранд, който пуска бамбукови кърпички за бебета с изцяло натурални съставки, имайки предвид променящото се предпочитание на потребителите към органични и устойчиви продукти.

Пренасочването на предпочитанията на потребителите към екологични и биоразградими бебешки кърпички, които не съдържат алкохол, не съдържат синтетични аромати, изкуствени оцветители или химикали, насърчава производителите да произвеждат кърпички с повече естествени съставки. Например, загрижение за Земята производители предлагат кърпички за бебета с алое вера, които са доста популярни сред „зелените“ потребители и се разглеждат като супер успокояващи и нежни за новородени бебета поради съставки като екстракти от алое вера, лайка и невен, които запазват кожата здрава и подхранена. НО, голямата промяна идва с промяната на ностителя – самия материал. Това вече е качествена промяна за радост на природозащитниците и за бъдещето на нашата планета.

Устойчиви и естествени кърпички за бебе

Тъй като случаите на Covid-19 нарастват експоненциално в световен мащаб, сериозният риск от разпространение на вируса доведе до паническо поведение при купуване сред потребителите на продукти за лична хигиена. Потребителите станаха по-внимателни за своите разходи и избраха евтини опции, като използваха достъпни бебешки кърпички вместо такива с по-висока цена в този период на икономически затруднения. Тези фактори влияят положително на растежа на пазара, тъй като продуктът се радва на нарастващо търсене, но това влияние трябва внимателно да се менажира.

Въпреки динамиката на времето, невъзможността да се прогнозират дори и краткосрочни периоди, санитарно-хигиенните средства остават с много стабилен ръст. Това, обаче в никакъв случай не бива да бъде за сметка на грижата ни за околната среда. Човечеството в исторически план е преживяло какви ли не кризи, войни, пандемии. Но в крайна сметка, през последните няколко десетки хиляди години е било винаги добре дошло на Земята. Въпреки откровено самоунищожителното си поведение.

Спешната промяната в нагласите ни, приоритетите, в мисленето ни като за едно цяло с природата, е единствения път към запазване на зелената планета. И това зависи от всички нас, зависи от промяната на търсенето, от отказа да взема найлонова торбичка за еднократна употреба, през това да не поискам кафето си в поредната „картонена“ чашка, през избора на всеки продукт и услуга, който потребяваме.

Пазар на бебешки кърпички. Tенденции - Dr.Isla блог

Неусетно изниква в паметта една притча за Земята:
Скарали се веднъж двама съседи чия е земята между нивите им. Всеки настоявал, че е негова. Накрая се обърнали към стария мъдрец да разреши спора им.

Изслушал ги старецът и казал:
– Знаете ли, нека попитаме пък земята на кого е?

Мъжете застинали в очакване, а мъдрецът коленичил и долепил ухо до земята, заслушал се и накрая отсякъл:
– Земята казва, че не е нито на единия, нито на другия, а че и двамата сте нейни.

Не забравяйте, че трябва да се отнасяме с уважение към нашите домакини. Не захвърляме ненужни предмети из дома им, не тъпчем по джобовете си неща, които не ни трябват, пазим и благодарим за гостоприемството.